Volkswagen Up! Turbo


Májusban mutatják be a legizmosabb Volkswagen Up!-ot. Az autót a Polo-ból ismert turbómotor hajtja 100 lóerős teljesítménnyel, ami valószínűleg könnyedén mozgatja majd a 900kg-os kisautót. Formailag a pár éve bemutatott GT Up!-ra hasonlítanak a külső kiegészítők, természetesen itt sem maradhatnak ki a sportosabb lökhárítók, küszöbtoldatok, és a nagy kerekek.

Audi TTQ


Hivatalosan is zöld utat kapott a TT alapú szabadidő autó, amely szériaváltozata 2017-ben jelenik majd meg. Az új, 5 ajtós, emelt hasmagasságú modell az egységes MQB padlólemezre épül, motorkínálat tekintetében nagy hasonlóság lesz a Q3-al.

Skoda Fabia Scout Combi


A tavaly bemutatott harmadik generációs Skoda Fabiából hamarosan bemutatkozik a "terepes" Scout változat. Az enyhén emelt hasmagasságú, és fényezetlen műanyag elemekkel ellátott változat használhatóbb lesz a hétköznapokban, bár komolyabb terepezésre alkalmatlanná teszi, hogy továbbra is csak első kerék meghajtással készül majd. Motorkínálat terén vélhetően nem lesz eltérés a hagyományos kombival szemben.

BMW 2 Series Active Tourer 7-Seater


Hamarosan bővül az első kerék meghajtású BMW-k listája, hisz idén bemutatkozik a nyújtott, 7 személyes Active Tourer. A motorkínálat vélhetően megegyezik majd az 5 személyes változatéval, teljesítménye 136 és 231 lóerő közt alakul majd.

Ford Mondeo ShootingBrake


A shootingbrake nem az a kaszniforma, amiért manapság nagyon rajonganának a gyártók, pedig elég sok típus jól mutatna 3 ajtós kombiként. Ezalól nem kivétel a Mondeo sem, pedig egész mutatós így is.

Alfa Romeo 4C Spider GTA


Itt az Alfa Romeo 4C legerősebb változata, a GTA. Az autót az 1750 köbcentis turbómotor hajtaná 280 lóerővel, gyorsulása 4 másodperc körül lenne 0-100-ra. Kívülről az átszabott lökhárítók, a nagyobb fékek, fekete felnik, és az ültetett futómű jelentené az újdonságot.

Opel Ampera


A második generációs Chevrolet Voltból valószínűleg nem készül Opel változat, mivel az Ampera hatalmas bukás volt Európában. Kér érte...

Acura NSX Type-R

Ha hihetünk a híreknek, a héten bemutatott Acura NSX-ből hamarosan jöhet a Type-R csúcsváltozat. Az új csúcsmodell teljesítménye elérné a 600 lóerőt, a könnyített karosszéria mellett a nagyobb méretű fékek, pályaversenyzésre alkalmas sportfutómű, kívülről az új felnik, valamint átszabott lökhárítók jelentenék az újdonságot.

Chevrolet Volt Coupe

Az első generációs Chevrolet Volt nem volt túl sikeres autó, de látszik, hogy a második generációnál próbálták kijavítani a hibákat. Új formaterv (szerintem egész tetszetős), valamint megújul a hajtásrendszer is. Valószínűleg sosem lesz belőle 2 ajtós kupé, bár így is jól nézne ki.

Shelby GT350R Convertible

Az új, Detroitban bemutatott Shelby GT350R eléggé brutálisra sikeredett, hisz egy 5.2 literes V8-as motor hajtja, ami több mint 500 lóerőt tud. Eddig még csak coupe-ként láthattuk, valószínű, hogy később kabrió kivitelt is piacra dobnak belőle.

Volkswagen Cross ShootingBrake GTE Concept

A Detroitban bemutatott Cross Coupe GTE koncepcióautót egy 3,6 literes V6-os, és két villanymotor hajtja, az összteljesítménye 355 lóerő. A tanulmányautó természetesen összkerékmeghajtású, jövőre jön majd az erre épülő szériamodell. Addig is itt van a tanulmányautóból átalakított 3 ajtós shootingbrake.

Acura NSX Targa

Tegnap a Detroit Motor Shown bemutatkozott a régóta várt új Acura NSX, ebből készítettem nyitott, targa változatot.

Ford GT Spyder Concept

Gyönyörű a Ford által ma bemutatott GT Concept tanulmányautó, a szériaváltozat 2016-ra várható. Nyitott spyder változatról még nincs hír, mindenesetre így sem lenne csúnya...

TOP10 - Cabrio

Kisautó kategóriában 1-2 kivételt leszámítva nem kaphatóak a nyitott tetős kivitelek, ezért összeszedtem pár ma kapható 3 ajtós kiskocsit, és levágtam a tetejüket. A végeredményt itt láthatjátok:

Alfa Romeo Mito Cabriolet

 Audi A1 S-Line Cabriolet

 Ford Fiesta ST Cabrio

 Hyundai i20 Cabrio

 Opel Corsa Cabrio

 Peugeot 208 GTI CC

 Seat Ibiza Cabrio

 Suzuki Swift Sport Cabriolet

 Toyota Yaris Cabrio

Volskwagen Polo GTI Cabrio

Volvo S60 Cross Country

Az új Volvo S60 Cross Country egyedülálló kategóriájában, nincs másik gyártó, aki emelt hasmagasságú, összkerékmeghajtású sedant kínálna. Ebből készítettem coupe-t, lehet, hogy egyszer ilyet is piacra dob a Volvo?

Audi Prologue Piloted Driving Cabriolet Concept

A minap bemutatott Prologue Piloted Driving koncepcióból készítettem nyitott változatot. A kabriósítás mellett kapott új kék színt, a tanulmányautó grafit színe szerintem nem áll jól egy ilyen autónak.

Infiniti Q60 Coupe

Ma jelentek meg a képek a Q60 Conceptről, ebből készítettem el a szériaérett változatot. Egyszerűbb rajzolatú lökhárítók, és felnik, hagyományosabb lámpák, tükrök kilincsek, stb.

Skoda Rapid RS Spaceback

Idén mutatkozhat be a Rapid Spaceback sportváltozata, az RS. Az autót 1.4 TSI motor hajtaná, kb 150 lóerős teljesítménnyel. Kívülről a nagyméretű felnik, az ültetett futómű, a nagyobb fékek, valamint az Octavia RS-re hajazó spoilerekről ismerhető fel.

Volkswagen T6 Multivan

2003 óta kapható a jelenlegi Volkswagen T5, ezért lassan itt az ideje az új modell érkezésének. A T6 formája nagyban emlékeztet majd a tavaly bemutatott Tristar koncepcióra, így jobban beleillik majd a Volkswagen jelenlegi márkaarculatába.